Man trenger ikke være Jonas Gahr Støre for å skjønne at det er bedre å være rik og frisk enn syk og fattig. På samme måte er det i bokverden bedre å være utgitt på et stort forlag enn et lite, i hvert fall når det kommer til å få en plass i hyllene hos bokhandlere.
Min nye krim, Bare du som passer på, har jeg valgt å gi ut på mitt eget Format forlag. Det er moro å prøve det;-) Men det betyr dessverre samtidig at det på ingen måte er automatikk i at bokhandlere tar inn boken. Dette til tross for at tilbakemeldinger fra bokbloggere har vært aldeles strålende.

På mitt hjemsted Bø har de to bokhandlerne tatt inn flere titalls bøker. Får de ikke solgt dem har de fri retur av det overskytende. Det er dette glade budskap jeg gjerne skulle overbrakt samtlige andre bokhandlere i landet. Jeg har sendt dem mail, og mange har jeg i tillegg oppsøkt for å overlevere leseeksemplar, samt tilbudt meg å stå til den disposisjon de måtte ønske i en salgssammenheng. Så langt har det gitt god respons hos bokhandlere i Skien, samt at en bokhandel her og en bokhandel der i landet ellers har tatt inn ett eller to eksemplarer. Det er jeg selvfølgelig veldig godt fornøyd med! Men det er samtidig mange hundre bokhandlere som ikke har tatt boken inn, og jeg lurer på hvordan få det til….

Jeg skjønner at bokhandlerne får mange e-poster, at det er mulig mine har havnet direkte i Spam. Jeg skjønner også at de kanskje ikke leser alle bokbloggere og får med seg hva de skriver om bøker gitt ut på mindre forlag. Derfor håper jeg at de kanskje leser dette, at de får med seg at her er en (av mange) bøker fra et lite forlag som har fått gode tilbakemeldinger, og som kanskje fortjener en liten plass i bokhyllene. Jeg håper det;-)
Nu norske bokhandlere, nu kör vi! Ikke sant?

PS1 (til bokhandlere) Boken ligger klar til bestilling i Mentor….

PS2 (til alle dere andre) Spør gjerne etter Bare du som passer på neste gang du er i en bokhandel….;-

Anmeldelsene på bloggene kan leses her: Den Kriminelle Bokverden, Tine Sundal, Boktimmy, Hverdagsnett.no, Lillasjel.blogg.no