Etter en rekke med terningkast 6 og andre gode anmeldelser fra bokbloggere for Bare du som passer på, samt en rekke positive tilbakemeldinger fra lesere, gjorde jeg meg høy og mørk og kontaktet bokhandlerkjedene. Jeg hadde et aldri så lite håp om å kunne bli tatt inn sentralt, og på den måten gjøre boken min tilgjengelig hos bokhandlere rundt i landet. Jeg prøvde først med mail, uten å få svar. Jeg fulgte opp telefonisk, uten at det var mer vellykket. Når jeg sa at jeg representerte meg selv og eget forlag var svaret hos noen av kjedene at jeg da dessverre ikke kunne få snakke med hovedinnkjøper. Jeg fortsatte med ytterligere e-poster, med saklig informasjon om tilbakemeldingene boken min hadde fått. Etter hvert fikk jeg svar, med det var hovedsakelig varianter av det er dessverre ikke aktuelt å ta inn din bok sentralt. En av kjedene har imidlertid holdt døren åpen, i form av at jeg skulle ta kontakt dersom det skjedde noe mer på pressefronten. Jeg jobber parallelt også med den delen av å gi ut på eget forlag, og har fått signaler om at boken bli anmeldt i en større avis i løpet av sommeren. Så kan jeg jo håpe at andre følger etter.

Men tilbake til bokhandlerne. Uten innkjøp sentralt var neste trekk å selv kontakte de mange hundre bokhandlerne direkte. Å oppsøke dem var jo utelukket. Løsningen ble å kjøpe bokbasens adresseliste med telefonnumre og begynne å ringe. I skrivende stund har jeg kommet meg halvveis gjennom listene. Mange av forhandlerne henviser til at de bare tar inn gjennom sentrale innkjøp. Men det er heldigvis mange bokhandlere der ute som er villig til å ta inn boken min. Det hjelper at den er registrert i SD med fri retur, uten det hadde jeg trolig ikke fått mange åpninger. Men det gledelige er at foreløpig har nesten 40 bokhandlere bestilt godt over 100 bøker. Disse kommer da på toppen av de jeg har klart å selge på annet vis, og jeg nærmer meg nå punktet hvor jeg har dekket min utgifter ved utgivelsen. I en verden hvor noen forfattere selges titusenvis, for ikke å snakke om hundretusenvis, så virker jo et slikt antall latterlig lite. Men dette antallet er kanskje det som gjør at min utgivelse ikke går i underskudd. Og det å gå i pluss sporer til å gå i gang med et nytt manus. Derfor tar jeg hatten av for de bokhandlere der ute som faktisk bestiller eksemplarer etter jeg har ringt. Og så er det bare å oppfordre lesere der ute til å handle, slik at ikke så altfor mange av bøkene kommer i retur. God lesesommer til alle!